Tijdens leuke naschoolse debatateliers leren jongeren tussen de 11 en 14 jaar een sterke argumentatie opbouwen, kritische vragen stellen of een bevlogen speech geven voor hun groep. Elke jongere heeft het immers in zich om zo overtuigend te zijn als Obama, zo inspirerend als Malala of zo scherp als Stromae.

Zo leer je bij het heteluchtballondebat om anderen te overtuigen van de waarde van jouw beroep. Bij het leugendetectorspel oefen je hoe je valse informatie meteen kan herkennen en ontmaskeren. Tijdens ‘wissel de muren’ leer je dan weer om je mening te uiten en om je in te leven in het standpunt van een ander. De ateliers gaan op verschillende momenten in de week door in een van onze hippe locaties in Brussel.

Onze naschoolse antennes

Muntpunt

Muntpunt is onze historische uitvalsbasis. Daar gingen de allereerste debateville ateliers in januari 2020 van start. Ook tijdens de zomerstages vormden de mooie zalen van Muntpunt ons vertrouwde decor.

 • maandag 16.30 uur – 18 uur
 • woensdag 13.30 uur – 15 uur
 • woensdag 15.30 uur – 17 uur

Pianofabriek

De kleurrijke Pianofabriek in Sint-Gillis kun je niet missen. Dankzij een fantastische samenwerking met de bibliotheek en de Brede School tillen we sinds september 2020 de argumentatieskills van onze tieners elke week naar een hoger niveau.

 • woensdag 13.30 uur – 15 uur

GC Ten Noey

Vele handen maken licht werk. Dankzij de fijne samenwerking met de Brede School Sint-Joost-aan-Zee en GC Ten Noey komen elke dinsdagnamiddag 13 kleine woordkunstenaars naar onze antenne in Sint-Joost-ten-Node.

 • dinsdag 15.45 uur – 17.15 uur

GC Nekkersdal

Via de Brede School Laken komen elke donderdagavond 18 jongeren van 3 verschillende scholen uit de buurt samen om hun stem te vinden. GC Nekkersdal voorziet in de ruime zalen met een voortreffelijke akoestiek om jouw speech nét dat tikkeltje meer te geven.

 • donderdag 15.30 uur tot 18 uur

Ga ervoor!

Muntpunt

Als vzw willen we elke jongere de kans geven om zijn of haar talenten te ontplooien. Daarom kies je zelf – naargelang je financiële situatie – welk bedrag je betaalt. Wil je een plekje reserveren? Wacht dan niet te lang want de plaatsen zijn beperkt. Vul al het onderstaande formulier in of, nog gemakkelijker, bel ons even op: +32 456 34 04 77. 

Onze tarieven voor een volledig schooljaar in Muntpunt*:

Solidair

20 euro

het kind krijgt toegang tot alle activiteiten

Standaard

90 euro

het kind krijgt toegang tot alle activiteiten + een bedankingskaartje

Steun

120 euro

het kind krijgt toegang tot alle activiteiten + een bedankingskaartje

+ een tongbreker die we speciaal voor jou met een voornaam naar keuze ontwerpen

* We verwachten wel dat je ten minste een éénjarig engagement aangaat.

Brede scholen

Voor onze tarieven in de Debateville-antennes in Sint-Joost-ten-Node, Laken en Sint-Gillis, neem je best contact op met onze partners ter plaatse.

  Reserveer een plaats bij een andere antenne

  De naschoolse ateliers van Debateville zijn toegankelijk voor alle jongeren van 10 tot 14 jaar die hun talenten op een leuke manier willen ontplooien. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer best nu al een plekje via dit formulier.

  Wat vinden de jongeren van Debateville?

  Op een schaal van 0 tot 10 zijn jongeren na een zomerstage bij Debateville het zo eens met volgende stellingen:

  Getuigenissen

  Ouders

  Ik wil mijn kinderen de ontwikkeling en culturele verrijking bieden die ze verdienen, ook al is dat niet vanzelfsprekend met ons inkomen. Net daarom zijn laagdrempelige initiatieven zoals Debateville zo belangrijk. Mijn dochter bloeit open, ze durft nu veel meer. Bovendien leert ze bij over onderwerpen waar ze anders niet vaak over zou horen, zoals politiek en armoede. Mooi dat ook moeilijke thema’s niet uit de weg worden gegaan en kinderen zich daar vragen over leren stellen.

  Samira Kebbor, mama van Amal

  Achter ieders façade schuilt een persoon die verlangt naar ondersteuning en aanmoediging. Zonder de held te willen uithangen, zorgt het team van Debateville voor een betere toekomst voor onze jeugd. Het doet deugd om te zien dat gemotiveerde en nieuwsgierige mensen hun ervaringen willen delen met onze kinderen. Mijn dochter is echt trots om deel uit te maken van Debateville!

  Ahmed Ammour, papa van Maryam

  Het deed ongelooflijk veel deugd om Madelief met hetzelfde enthousiasme te zien terugkomen van de eerste Debateville als wij als ouder hadden bij het inschrijven. Het plezier van onze dochter is doorheen heel de reeks blijven voortduren en de aangeleerde skills en plukjes assertiviteit zien we nog steeds spontaan opduiken in onze dagelijkse communicatie met Madelief. Debateville rocks!

  Maarten Franssens, papa van Madelief

  Kinderen

  Ik was vroeger nogal verlegen, maar bij Debateville heb ik leren spreken voor een publiek. Spreekbeurten gaan me nu veel beter af, daar ben ik trots op. Ik heb al van verschillende leerkrachten gehoord dat ik nu veel beter spreek dan vroeger. Dan vertel ik dat ik bij Debateville zit. Door zoveel te oefenen krijg ik ook meer zelfvertrouwen, omdat ik merk: hé, eigenlijk kan ik dit echt wel!

  Eliza Kleinblatt

  Voor ik bij Debateville zat, kende ik niets van debatteren, maar nu kan ik mijn mening goed formuleren en anderen overtuigen. Bij Debateville noemen ze me een echte ambassadeur, omdat ik neefjes, nichtjes en vrienden van op school heb overtuigd om zich aan te sluiten. Hoe ik dat doe? Ik vertel hen dat je er veel bijleert, maar ook veel spelletjes speelt en vrienden leert kennen. Bovendien is het goed om je Nederlands te oefenen.

  Oumar Bah

  Ik ken Debateville van een workshop in mijn klas. Ik was meteen overtuigd en heb me ingeschreven. Hoewel ik door corona maar een paar keer ben kunnen komen, heb ik op die korte tijd toch al heel wat bijgeleerd. Zo staat samenwerken centraal en heb ik nieuwe mensen leren kennen. Mijn Nederlands is er ook op vooruitgegaan.

  Rayan Muhammed

  Ik woon nog maar twee jaar in België. Een leerkracht raadde me aan om me bij Debateville aan te sluiten, zodat ik mijn Nederlands zou kunnen oefenen. Na twee weken merkte ik al dat ik vooruitgang had geboekt. Omdat we over andere onderwerpen praten dan op school, leer ik veel nieuwe woorden bij. Ik voel me nu veel zelfzekerder wanneer ik Nederlands spreek!

  Khouloud Remadna