Tijdens leuke naschoolse debatateliers leren jongeren tussen de 9 en 14 jaar een sterke argumentatie opbouwen, kritische vragen stellen of een bevlogen speech geven voor hun groep. Elke jongere heeft het immers in zich om zo overtuigend te zijn als Obama, zo inspirerend als Malala of zo scherp als Stromae.

Zo leer je bij het heteluchtballondebat om anderen te overtuigen van de waarde van jouw beroep. Bij het leugendetectorspel oefen je hoe je valse informatie meteen kan herkennen en ontmaskeren. Tijdens ‘wissel de muren’ leer je dan weer om je mening te uiten en om je in te leven in het standpunt van een ander. De ateliers gaan op verschillende momenten in de week door in een van onze hippe locaties in Brussel.

Onze naschoolse hubs

Onderstaande Brusselse hubs zijn onze uitvalsbasis tijdens het schooljaar 2024-2025. Vanaf september 2024 is Debateville ook aanwezig in Antwerpen. Voor meer informatie hierover, contacteer ons via helene@debateville.org of op +32 456 15 38 93.

Paviljoen en Buurthuis Navez

Vanaf september 2022 heeft Debateville ook een vaste uitvalsbasis in Schaarbeek. Op dinsdag kan er één groep terecht in de schoollokalen van de basisschool Paviljoen, en twee groepen in het Buurthuis Navez enkele meters verderop. Op donderdag komt Debateville steeds samen in het Buurthuis Navez.

 • Dinsdag 16:00-17:30 (twee groepen)
 • Dinsdag 16:30-18:00
 • Donderdag 16:00-17:30 (twee groepen)

Ket en Co

Sinds september 2021 is Debateville aanwezig in Molenbeek. In de antenne van Ket&Co zullen Molenbeeks ketjes uit de buurt samen leren debatteren.

Ket&Co

 • Maandag 16:00-17:30 (twee groepen)
 • Dinsdag 16:00-17:30 (twee groepen)
 • Donderdag 16:00-17:30

GC Essegem

Vanaf september 2022 verovert Debateville Jette met haar leuke en uitdagende debatateliers. GC Essegem is de uitvalsbasis voor alle ketjes uit de buurt.

 • Maandag 16:30-18:00
 • Maandag 16:00-17:30
 • Dinsdag 16:00-17:30
 • Donderdag 16:00-17:30
 • Donderdag 16:30-18:00

GC De Markten

De allereerste Debateville-ateliers werden gehouden in Muntpunt. Jaar na jaar groeide Debateville verder. Nu we met maar liefst zes wekelijkse groepjes in centrum Brussel aan de slag gaan, is er ook qua infrastructuur nood aan uitbreiding. Vanaf nu gaan de ateliers van maandag daarom door in GC De Markten, op een paar honderd meters van het Muntplein gelegen.

 • maandag van 16.30 uur tot 18.00 uur (twee groepen)

Sint-Ursula

Via de Brede School Laken komen elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tal van jongeren uit verschillende scholen uit de buurt samen om hun stem te vinden. Sint-Ursula voorziet in de ruime zalen met een voortreffelijke akoestiek om jouw speech nét dat tikkeltje meer te geven.

Sint-Ursula (Dieudonné Lefèvrestraat 41, 1020 Brussel)

 • Maandag 16:00-17:30
 • Dinsdag 16:00-17:30
 • Woensdag 13:30-15:30
 • Woensdag 15:30-17:30
 • Donderdag 16:30-18:00

 

 

Muntpunt

Muntpunt is onze historische uitvalsbasis. Daar gingen de allereerste debateville ateliers in januari 2020 van start. Ook tijdens de zomerstages vormden de mooie zalen van Muntpunt ons vertrouwde decor.

 • maandag 16.00 uur – 17u30
 • woensdag 13.30 uur – 15u30 (twee groepen)
 • woensdag 15.30 uur – 17u30 (twee groepen)

CC Bolwerk

Vanaf september 2023 is Debateville aanwezig in Vilvoorde. In de antenne van CC Bolwerk zullen Vilvoordse ketjes uit de buurt samen leren debatteren. Vanaf september 2024 kan dit op vijf momenten in de week.

 • elke dinsdag tussen 16u en 17u30
 • elke woensdag tussen 13u30 en 15u30 (twee groepen)
 • elke woensdag tussen 15u30 en 17u30
 • elke donderdag tussen 16u00 en 17u30

Thomas More Campus Sint-Andries

Vanaf september 2024 is Debateville aanwezig in Antwerpen-centrum. In de antenne van Campus Sint-Andries zullen Antwerpse ketjes uit de buurt samen leren debatteren. Vanaf september 2024 kan dat op drie momenten in de week.

 • Woensdag 13:30-15:30
 • Woensdag 13:30-15:30
 • Donderdag 16:00-17:30

Rataplan vzw

Vanaf september 2024 is Debateville aanwezig in Borgerhout. In de antenne van Rataplan vzw zullen Antwerpse ketjes uit de buurt samen leren debatteren. Vanaf september 2024 kan dat op drie momenten in de week.

 • Dinsdag 16:00-17:30
 • Woensdag 13:30-15:30
 • Woensdag 15:30-17:30

Egied Van Broeckhoven.

Vanaf september 2024 zijn we ook elke dinsdag actief in de school Egied Van Broeckhoven

 • Elke dinsdag tussen 16u30 en 18u00

Ga ervoor!

Inschrijven

Vanaf 25 september 2024 heeft Debateville vijf verschillende hubs in Brussel, één hub in Vilvoorde-centrum en twee in Antwerpen. Afhankelijk van je leeftijd kun je je inschrijven in Brussel centrum, Laken, Jette, Molenbeek, Schaarbeek, Vilvoorde, Antwerpen centrum of Borgerhout. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt. Vul al het onderstaande formulier in of stuur ons een berichtje (Whatsapp) op  +32 456 15 38 93.

Debateville voorziet een meerjarig traject, voor jongeren vanaf het vierde leerjaar. We verwachten dat je minstens één schooljaar lang naar elk atelier komt.

Tarieven

Dat elk kind zijn maximaal potentieel kan ontwikkelen is het hart van ons project. Daarom kies je zelf welk tarief je kunt betalen. Wat je ook betaalt, iedereen mag mee doen en krijgt hetzelfde. Richtlijn nodig? We doen drie suggesties, afhankelijk van je mogelijkheden.

0 euro

Het kind krijgt toegang tot alle activiteiten.

90 euro

Het kind krijgt toegang tot alle activiteiten.

Met dit bedrag draag je de werkelijke kost van je inschrijving.

 

160 euro

Het kind krijgt toegang tot alle activiteiten.

Dankzij je bijdrage verzeker je dat niet enkel je eigen kind, maar ook anderen betaalbaar kunnen deelnemen.

Wat vinden de jongeren van Debateville?

Percentage van jongeren dat het eens is met volgende stellingen na een jaar bij Debateville:

Getuigenissen

Ouders

Ik wil mijn kinderen de ontwikkeling en culturele verrijking bieden die ze verdienen, ook al is dat niet vanzelfsprekend met ons inkomen. Net daarom zijn laagdrempelige initiatieven zoals Debateville zo belangrijk. Mijn dochter bloeit open, ze durft nu veel meer. Bovendien leert ze bij over onderwerpen waar ze anders niet vaak over zou horen, zoals politiek en armoede. Mooi dat ook moeilijke thema’s niet uit de weg worden gegaan en kinderen zich daar vragen over leren stellen.

Samira Kebbor, mama van Amal

Achter ieders façade schuilt een persoon die verlangt naar ondersteuning en aanmoediging. Zonder de held te willen uithangen, zorgt het team van Debateville voor een betere toekomst voor onze jeugd. Het doet deugd om te zien dat gemotiveerde en nieuwsgierige mensen hun ervaringen willen delen met onze kinderen. Mijn dochter is echt trots om deel uit te maken van Debateville!

Ahmed Ammour, papa van Maryam

Het deed ongelooflijk veel deugd om Madelief met hetzelfde enthousiasme te zien terugkomen van de eerste Debateville als wij als ouder hadden bij het inschrijven. Het plezier van onze dochter is doorheen heel de reeks blijven voortduren en de aangeleerde skills en plukjes assertiviteit zien we nog steeds spontaan opduiken in onze dagelijkse communicatie met Madelief. Debateville rocks!

Maarten Franssens, papa van Madelief

Kinderen

Ik was vroeger nogal verlegen, maar bij Debateville heb ik leren spreken voor een publiek. Spreekbeurten gaan me nu veel beter af, daar ben ik trots op. Ik heb al van verschillende leerkrachten gehoord dat ik nu veel beter spreek dan vroeger. Dan vertel ik dat ik bij Debateville zit. Door zoveel te oefenen krijg ik ook meer zelfvertrouwen, omdat ik merk: hé, eigenlijk kan ik dit echt wel!

Eliza Kleinblatt

Voor ik bij Debateville zat, kende ik niets van debatteren, maar nu kan ik mijn mening goed formuleren en anderen overtuigen. Bij Debateville noemen ze me een echte ambassadeur, omdat ik neefjes, nichtjes en vrienden van op school heb overtuigd om zich aan te sluiten. Hoe ik dat doe? Ik vertel hen dat je er veel bijleert, maar ook veel spelletjes speelt en vrienden leert kennen. Bovendien is het goed om je Nederlands te oefenen.

Oumar Bah

Ik ken Debateville van een workshop in mijn klas. Ik was meteen overtuigd en heb me ingeschreven. Hoewel ik door corona maar een paar keer ben kunnen komen, heb ik op die korte tijd toch al heel wat bijgeleerd. Zo staat samenwerken centraal en heb ik nieuwe mensen leren kennen. Mijn Nederlands is er ook op vooruitgegaan.

Rayan Muhammed

Ik woon nog maar twee jaar in België. Een leerkracht raadde me aan om me bij Debateville aan te sluiten, zodat ik mijn Nederlands zou kunnen oefenen. Na twee weken merkte ik al dat ik vooruitgang had geboekt. Omdat we over andere onderwerpen praten dan op school, leer ik veel nieuwe woorden bij. Ik voel me nu veel zelfzekerder wanneer ik Nederlands spreek!

Khouloud Remadna