Wat vinden onze mentoren van het mentorprogramma?

Op een schaal van 0 tot 10 zijn mentoren na een jaar Debateville het zo eens met volgende stellingen:

Debateville spreekt me enorm aan als project, omdat ik erg geloof in de kracht van onderwijs als drijfveer voor sociale mobiliteit. Daarbij bieden debatworkshops de mogelijkheid om verschillende essentiële communicatieve vaardigheden aan te leren. En dat zowel voor de kinderen als voor de mentoren!

Olivia Macharis

Nu ik als consultant aan de slag ben gegaan, merk ik de vruchten die ik zelf pluk van mijn traject als mentor. De lead nemen bij een project, samenwerken of actief luisteren naar de klant: het zijn allemaal skills die je onder de knie krijgt bij Debateville.

Haris Shabir

Het mentorschap is echt een win-winsituatie. Ik kan mijn steentje bijdragen en tegelijk zelf nuttige ervaring opdoen om mijn opleiding rechten ook in de praktijk om te zetten. Eerlijk, Debateville is een van de leukste ervaringen uit mijn leven. Ik ga er elke week met een glimlach naartoe en kom ook steeds met een glimlach terug!

Ellen Harbish

Zelf was ik nooit een geweldige student, maar in debat vond ik een intellectuele uitdaging, iets waar ik oprecht goed in was. Inspelen op dat positief zelfbeeld bij Brusselse jongeren is een krachtig wapen. Zelfs de meest timide kinderen bloeien open als je debat op een speelse wijze inzet.

Jad Amine Zeitouni

Ik ben mentor geworden om onze Brusselse jongeren te helpen hun Nederlands te verbeteren. Tijdens mijn traject leerde ik hoe je jongeren kunt stimuleren om bij te leren en te groeien. Ze beginnen als verlegen jongeren, maar ontpoppen zich tot super creatieve, mondige debaters.

Wassim Essebane

Talent en toekomst

Eén van de grootste belemmeringen voor de slaagkansen van jongeren is het gebrek aan zelfvertrouwen, taalvaardigheid en doorzettingsvermogen. Dat zijn precies de vaardigheden die onze tieners ontwikkelen tijdens het debat. Als mentor bij Debateville ben jij een rolmodel voor jongeren die de bovenstaande skills het meest nodig hebben. Daarnaast helpt deze ervaring je in het ontwikkelen van je eigen communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten.

Wat staat er op de agenda van een mentor?

Als mentor begeleid je in duo wekelijks gedurende 90 minuten een debatatelier voor een groep 10 tot 14-jarigen in een Brusselse antenne. De sessies lopen over een periode van 23 weken, maar niet tijdens de blok en de schoolvakanties. Per sessie krijg je daarvoor ook een vrijwilligersvergoeding van 20 euro. Op basis van een vooraf opgesteld lesprogramma leer je jouw tieners met elkaar in debat gaan, spreken voor publiek en hun stem vinden in onze maatschappij. Debateville ondersteunt jou daarin met coaching op maat en verschillende opleidingsopportuniteiten.

De kwaliteiten van een Debateville-mentor zijn: