Mohammed is aangenaam verrast

Mohammed werd geïnterviewd voor de website “Aangenaam verrast”, dat projecten in Brussel wilt presenteren. “Ik wil minister van Financiën worden”, zegt hij. “Ik zal eerst mijn mening vormen, en dan bij het volk nagaan of ze mijn mening leuk vinden, voor ik de regel opstel.”

‘Mijn hobby is debatteren. Kritisch denken, daar is geen tijd voor op school’

De Standaard kwam de terugkomdag van onze oudere Debatevillers volgen. ‘”Debatteren is samen met zwemmen mijn hobby’, vertelt deelnemer Rayan Muhammad. “We leren kritisch te zijn, hoe we moeten argumenteren, maar ook te luisteren naar elkaar. Tijdens groepswerken op school merk ik dat niet iedereen dat kan.”‘

Koningin Mathilde geeft prijs aan Debateville

Debateville heeft de immense eer om de Koningin Mathildeprijs “Prachtig Veerkrachtig” 2021 in de wacht te slepen. Deze erkenning zet de kroon op het werk van al onze straffe jongeren. Karrewiet maakte deze mooie reportage van de ceremoniële prijsuitreiking op het Paleis.

Crise et opportunité : exemple de Debateville

In Parlons Business, een podcast-reeks van de RTBF, wordt Debateville als schoolvoorbeeld genoemd in het ombuigen van de coronacrisistot een opportuniteit.

Zomerscholen Brussel-Stad: 'Leerlingen zijn enorm gemotiveerd'

Bruzz bezocht één van onze zomerscholen. Dankzij de mooie samenwerking met de Stad Brussel, de VGC en andere onderwijspartners konden we alles op alles zetten om de opgelopen leerachterstand van jongeren tijdens de coronacrisis het hoofd te bieden.

'Al deze kinderen willen Obama worden'

Leuvens studentenblad Veto kwam een debatatelier meevolgen. ‘Wie denkt dat leren debatteren grijs of saai is, vergist zich. Via flitsende spelletjes wordt debatteren bij Debateville een feest.’