Tijdens leuke speelweken leren jongeren tussen de 8 en 13 jaar een sterke argumentatie opbouwen, kritische vragen stellen of een bevlogen speech geven voor hun groep. Je bent heel de week welkom van 8u30 tot 17u.

Kiezen doe je tussen drie uitdagende thema’s. Een hele week kies je tussen drie uitdagende thema’s en speel je toffe spelletjes om je te verdiepen in de wereld van woordkunst, dialoog, democratie en debat.

Momenteel staan er geen speelweken op de planning. Wil je je interesse meegeven voor een volgende vakantie? Laat hier je gegevens achter!

Thema’s

Deze vakantie staat alles in het teken van de kracht van taal. Tijdens de speelweek ga je aan de slag met verschillende spelletjes rond debat, woordkunst en het realiseren van je dromen!

Van slam poet tot woordkunstenaar

Slam poetry lijkt wat wat op hiphop en rap. Het is een soort van gedichtenwedstrijd en daarom wordt het ook wel eens een boksmatch met woorden genoemd. Na deze speelweek ben je een echte ‘slammer’. Dat betekent dat je op het podium durft staan en coole (zelfgeschreven!) teksten kunt opdragen voor het publiek.

Bouw je eigen stad

Wil je iets extra bij jou in de straat? Of heb je een cool idee om iets te veranderen aan de buurt waarin je woont? Na deze speelweek ben je een echte bouwmeester. Dat betekent dat je super goed kunt brainstormen, bouwt aan je eigen geniale idee en heel creatief bent.

Debat, say whaaat?!

Wil je zo overtuigend zijn als Obama, zo inspirerend als Malala of zo scherp als Stromae? (als je niet weet wie dat zijn: zoek het op!). Na deze speelweek ben je een echte debater. Dat betekent dat je diep durft nadenken en anderen supergoed kan overtuigen van jouw mening.

Tarieven

Dat elk kind zijn maximaal potentieel kan ontwikkelen is het hart van ons project. Daarom kies je zelf welk tarief je kunt betalen. Wat je ook betaalt, iedereen mag mee doen en krijgt hetzelfde. Richtlijn nodig? We doen drie suggesties, afhankelijk van je mogelijkheden.

0 euro

Het kind krijgt toegang tot de hele speelweek.

80 euro

Het kind krijgt toegang tot de hele speelweek.

Met dit bedrag draag je de werkelijke kost van je inschrijving.

 

120 euro

Het kind krijgt toegang tot de hele speelweek.

Dankzij je bijdrage verzeker je dat niet enkel je eigen kind, maar ook anderen betaalbaar kunnen deelnemen.

Getuigenissen

Kinderen

Ik was vroeger nogal verlegen, maar bij Debateville heb ik leren spreken voor een publiek. Spreekbeurten gaan me nu veel beter af, daar ben ik trots op. Ik heb al van verschillende leerkrachten gehoord dat ik nu veel beter spreek dan vroeger. Dan vertel ik dat ik bij Debateville zit. Door zoveel te oefenen krijg ik ook meer zelfvertrouwen, omdat ik merk: hé, eigenlijk kan ik dit echt wel!

Eliza Kleinblatt

Voor ik bij Debateville zat, kende ik niets van debatteren, maar nu kan ik mijn mening goed formuleren en anderen overtuigen. Bij Debateville noemen ze me een echte ambassadeur, omdat ik neefjes, nichtjes en vrienden van op school heb overtuigd om zich aan te sluiten. Hoe ik dat doe? Ik vertel hen dat je er veel bijleert, maar ook veel spelletjes speelt en vrienden leert kennen. Bovendien is het goed om je Nederlands te oefenen.

Oumar Bah

Ik ken Debateville van een workshop in mijn klas. Ik was meteen overtuigd en heb me ingeschreven. Hoewel ik door corona maar een paar keer ben kunnen komen, heb ik op die korte tijd toch al heel wat bijgeleerd. Zo staat samenwerken centraal en heb ik nieuwe mensen leren kennen. Mijn Nederlands is er ook op vooruitgegaan.

Rayan Muhammed

Ik woon nog maar twee jaar in België. Een leerkracht raadde me aan om me bij Debateville aan te sluiten, zodat ik mijn Nederlands zou kunnen oefenen. Na twee weken merkte ik al dat ik vooruitgang had geboekt. Omdat we over andere onderwerpen praten dan op school, leer ik veel nieuwe woorden bij. Ik voel me nu veel zelfzekerder wanneer ik Nederlands spreek!

Khouloud Remadna

Ouders

Het deed ongelooflijk veel deugd om Madelief met hetzelfde enthousiasme te zien terugkomen van de eerste Debateville als wij als ouder hadden bij het inschrijven. Het plezier van onze dochter is doorheen heel de reeks blijven voortduren en de aangeleerde skills en plukjes assertiviteit zien we nog steeds spontaan opduiken in onze dagelijkse communicatie met Madelief. Debateville rocks!

Maarten Franssens, papa van Madelief