Wist je dat?

...leraren op 83% van de lagere scholen leerlingen met verschillende sociaal-economische achtergronden willen aanmoedigen om samen te werken?

... 73% van de leerlingen in het Nederlandstalig Brussels onderwijs thuis geen Nederlands spreken?

...leerkrachten lager onderwijs elk uur 9 minuten verliezen aan ordehandhaving en discipline bewaren?

Het werk van leerkrachten staat vandaag onder grote druk. Meertaligheid, fake news, klasmanagement en een gebrek aan respect voor elkaar: het zorgt voor extra uitdagingen op school en in de klas. Debateville wil de job van deze superhelden verlichten door met jongeren van diverse achtergronden te werken aan taalvaardigheid, burgerschap en zelfbeeld. Zodat leerkrachten zich kunnen bezighouden met waar zij het beste in zijn: lesgeven.

Word ambassadeur

Debat zorgt voor een bruisend leerklimaat en is dé manier om taalvaardigheid en kritisch denken te stimuleren. Tijdens de debatateliers bouwen jongeren aan hun zelfvertrouwen om een bevlogen speech te geven of leren ze het verschil herkennen tussen feit en mening. Ze werken aan hun luistervaardigheid en leren zich inleven in het standpunt van een ander. Met die competenties op zak bouwen jongeren aan hun toekomst én stimuleren we een levendige en open dialoog.

Leerkrachten zijn onze belangrijkste ambassadeurs. Wanneer zij hun leerlingen warm maken om deel te nemen, merken wij dat jongeren sneller doorstromen naar onze naschoolse ateliers. Ben jij een leerkracht van het derde, vierde, vijfde of het zesde leerjaar in het Brussel, Vilvoorde, Antwerpen-centrum of Borgerhout? Dan komen wij graag in mei of september een gratis introductieworkshop geven in jouw klas. Op een speelse manier presenteren we ons project aan jouw leerlingen en motiveren we hen om te leren debatteren. Heb je interesse? Contacteer ons via workshops@debateville.org of +32 456 15 38 93 en dan bespreken we de mogelijkheden.

Getuigenissen

De klas en ik vonden de initiatie debatteren heel fijn. Kinderen leren argumenteren en leren luisteren naar elkaar is iets waar we voortdurend op inzetten en geen evidentie is. Ik vind Debateville een aanrader en we hopen dat jullie nog een keer langskomen.

Leerkracht Sven, leerkracht Klavertje Vier

De workshop begon met een krachtige zin: “Jouw stem is jouw superkracht”. Dat is ook echt zo, want Debateville leert jongeren vaardigheden die zo cruciaal zijn om te functioneren in onze maatschappij. Je voelt dat ze worden voorbereid om echte toekomstmakers te worden.

Juf Sofie van Ket&Co

Ik heb mijn leerlingen die na de schooluren naar Debateville gingen enorm zien vooruitgaan. Hun Nederlands, spreekdurf en redeneervermogen werden beter. Wat ze eerder bij Debateville leerden, herhaalden we in de klas, met de uitleg van de deelnemende jongeren. Super leerrijk én leuk. Ik probeer zoveel mogelijk ouders en jongeren warm te maken en ben heel blij dat mijn leerlingen van vorig jaar blijven deelnemen.

Juf Sophie Robyns, Leidstarschool

Zij stapten al mee in ons verhaal

KATOBA Maria Boodschap

Sint-Jan Berchmanscollege

GBS Windroos

Klavertjevier

De Klimpaal

GBS Sint-Joost-aan-Zee

De Kleurdoos

De Bron

Balder

Imelda

GBS De Regenboog

Ket en Co

Leidstarschool

De Zenne

Vier Seizoenen School

Vier Winden

’t Plantzoentje

De Droomboom

Sint-Ursula Basisschool

VBS Sint-Lukas

De Telescoop

GO! De Buurt

De Tienerschool

Heilige Familie

De Muziekladder

VBS Sint-Joris

GBS Van Asbroeck

Sint-Michiels

Heilig Hart Jette

Sint-Pieterscollege

Champagnat

Campus Comenius

Sint-Albertschool

De Knipoog

GBS Vande Borne

De Mozaïek