Wist je dat?

...leerkrachten lager onderwijs elk uur 9 minuten verliezen aan ordehandhaving en discipline bewaren?

...30% van de directeurs lager onderwijs wekelijks te maken krijgt met pestgedrag of verbaal geweld onder de leerlingen?

...leraren op 83% van de lagere scholen leerlingen met verschillende sociaal-economische achtergronden willen aanmoedigen om samen te werken?

Het werk van leerkrachten staat vandaag onder grote druk. Meertaligheid, fake news, klasmanagement en een gebrek aan respect voor elkaar: het zorgt voor extra uitdagingen op school en in de klas. Debateville wil de job van deze superhelden verlichten door met jongeren van diverse achtergronden te werken aan taalvaardigheid, burgerschap en zelfbeeld. Zodat leerkrachten zich kunnen bezighouden met waar zij het beste in zijn: lesgeven.

Word ambassadeur

Debat zorgt voor een bruisend leerklimaat en is dé manier om taalvaardigheid en kritisch denken te stimuleren. Tijdens de debatateliers bouwen jongeren aan hun zelfvertrouwen om een bevlogen speech te geven of leren ze het verschil herkennen tussen feit en mening. Ze werken aan hun luistervaardigheid en leren zich inleven in het standpunt van een ander. Met die competenties op zak bouwen jongeren aan hun toekomst én stimuleren we een levendige en open dialoog.

Leerkrachten zijn onze belangrijkste ambassadeurs. Wanneer zij hun leerlingen warm maken om deel te nemen, merken wij dat jongeren sneller doorstromen naar onze naschoolse ateliers. Ben jij een leerkracht van het vijfde of het zesde leerjaar in het Brusselse? Dan komen wij graag in mei of september een gratis proefles geven in jouw klas. Op een speelse manier presenteren we ons project aan jouw leerlingen en motiveren we hen om te leren debatteren. Heb je interesse? Contacteer ons via jolijn@debateville.org of +32 499 357 668 en dan bespreken we de mogelijkheden.

Getuigenissen

De klas en ik vonden de initiatie debatteren heel fijn. Kinderen leren argumenteren en leren luisteren naar elkaar is iets waar we voortdurend op inzetten en geen evidentie is. Ik vind Debateville een aanrader en we hopen dat jullie nog een keer langskomen.

Leerkracht Sven, leerkracht Klavertje Vier

Zij stapten al mee in ons verhaal

KATOBA Maria Boodschap

Sint-Jan Berchmanscollege

GBS Windroos

Klavertjevier

De Klimpaal

GBS Sint-Joost-aan-Zee

De Kleurdoos

De Bron

Balder

Imelda

GBS De Regenboog

Ket en Co

Leidstarschool

De Zenne

Vier Seizoenen School

Vier Winden

’t Plantzoentje

De Droomboom

Sint-Ursula Basisschool

VBS Sint-Lukas

Vrije Basisschool Sint-Joris

GO! De Buurt