Debat zorgt voor een bruisend leerklimaat en is dé manier om taalvaardigheid en kritisch denken te stimuleren. Tijdens de debatateliers bouwen jongeren aan hun zelfvertrouwen om een bevlogen speech te geven of leren ze het verschil herkennen tussen feit en mening. Ze werken aan hun luistervaardigheid en leren zich inleven in het standpunt van een ander. Met die competenties op zak bouwen jongeren aan hun toekomst én stimuleren we een levendige en open dialoog.

Getuigenissen

De workshop die ik bij Debateville volgde was één van de tofste, meest leerrijke en meest direct bruikbare nascholingen die ik gevolgd heb in mijn intussen lange carrière. Er was een goede afwisseling tussen theorie en praktijk en de best practices die Debateville deelt vanuit hun ervaring met jongeren zijn meteen toepasbaar.

Leerkracht Cédric, Kunsthumaniora Brussel 

De klas en ik vonden de initiatie debatteren heel fijn. Kinderen leren argumenteren en leren luisteren naar elkaar is iets waar we voortdurend op inzetten en geen evidentie is. Ik vind Debateville een aanrader en we hopen dat jullie nog een keer langskomen.

Leerkracht Sven, leerkracht Klavertje Vier

De les van Debatville wordt interactief gegeven. Er is aandacht voor theorie en praktijk. De lesgever luistert naar onze vragen en bezorgdheden en stelt ook concrete oplossingen voor. Daardoor voel ik me nu meer bekwaam om de werkvorm debat in de klas te gebruiken.

Student educatieve bachelor Odisee hogeschool

  Boek een workshop

  Jouw leerlingen verder helpen met hun communicatievaardigheden? Dat bespreken we maar al te graag. Neem contact op met ons voor een workshop, projectweek of opleidingstraject.

  van
  tot

  Een naschoolse antenne opzetten?

  Wil je het zelfvertrouwen van de jongeren in jouw wijk stimuleren en hen de kans geven om op een leuke manier hun taalvaardigheid, kritisch denkvermogen en motivatie te versterken? Open dan samen met Debateville een nieuwe antenne met naschoolse activiteiten voor de jongeren in jouw buurt. 

  Benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden? Neem dan contact op via deze link.

  De huidige naschoolse antennes

  Muntpunt

  Muntpunt is onze historische uitvalsbasis. Daar gingen de allereerste debateville ateliers in januari 2020 van start. Ook tijdens de zomerstages vormden de mooie zalen van Muntpunt ons vertrouwde decor.

  • maandag 16.30 uur – 18 uur
  • woensdag 13.30 uur – 15 uur
  • woensdag 15.30 uur – 17 uur

  Pianofabriek

  De kleurrijke Pianofabriek in Sint-Gillis kun je niet missen. Dankzij een fantastische samenwerking met de bibliotheek en de Brede School tillen we sinds september 2020 de argumentatieskills van onze tieners elke week naar een hoger niveau.

  • woensdag 13.30 uur – 15 uur

  GC Ten Noey

  Vele handen maken licht werk. Dankzij de fijne samenwerking met de Brede School Sint-Joost-aan-Zee en GC Ten Noey komen elke dinsdagnamiddag 13 kleine woordkunstenaars naar onze antenne in Sint-Joost-ten-Node.

  • dinsdag 15.45 uur – 17.15 uur

  GC Nekkersdal

  Via de Brede School Laken komen elke donderdagavond 18 jongeren van 3 verschillende scholen uit de buurt samen om hun stem te vinden. GC Nekkersdal voorziet in de ruime zalen met een voortreffelijke akoestiek om jouw speech nét dat tikkeltje meer te geven.

  • donderdag 15.30 uur tot 18 uur

  1 month ago

  Hoewel we nog steeds niet kunnen samenkomen met familie en vrienden zoals gehoopt, wenst Debateville een vrolijk Suikerfeest aan iedereen die het einde van de Ramadan viert! Eid Mubarak ⭐ See MoreSee Less

  1 month ago

  Rode Neuzen Dag & Debateville hebben een niet te missen kans voor jou & jouw ketjes 💢. Schrijf je nu in als een Rode Neuzen school en woon een krachtige, innoverende Debateville workshop bij met een fikse korting. Wil jij je graag inschrijven? Surf naar www.rodeneuzendag.be/call-sterker-op-school. See MoreSee Less

  1 month ago

  📢 #socialimpact #joboffer #jobopportunityWithin the network, several organizations are hiring :📌 debateville│Antenne en Mentor Program Manager │https://debateville.org/vacature/antenne-en-mentor-program-manager/?fbclid=IwAR0hM4cyU-0rku7_HJ7CtadSFgG3DaSdyGSNfz2junHarLQ7aHd8-913Ros📌 Teach for Belgium│Plusieurs offres : Projectverantwoordelijke ‘Diverse Leraarskamers’ – Digital Communication and Recruitement Officer – Partnerships and Projects Coordinator – Recruteur bilingue – Tuteur ‘Accompagnement d’enseignants débutants’│http://teachforbelgium.org/je-veux-travailler-chez-teach-for-belgium/📌 Bibliothèques Sans Frontières Belgique │Plusieurs offres : Chargé de contenus en biologie pour Khan Academy – Chargé de contenus en chimie pour Khan Academy – Chargé de contenus en physique pour Khan Academy │https://www.bibliosansfrontieres.org/nous-aider/travailler-chez-bsf/?fbclid=IwAR2OimV2GzrJFlZB9G5x4zjBRqM-LyfAZUf2VIDvl7OjoR3CGE2Puq43lpMLike, comment or share, you never know who could use the info. See MoreSee Less