Samen sterk met scholen

Debateville heeft momenteel tien debatgroepjes verspreid over Brussel. Hiervoor werken we sterk samen met lagere scholen. Zo verzekeren we dat jongeren gemotiveerd zijn als ze zich inschrijven voor onze ateliers en betrekken we leerkrachten tijdens hun traject.

Ook de Europese Unie gelooft dat samenwerkingen tussen scholen en initiatieven zoals Debateville lonen. Daarom kwam de ploeg van School Education Gateway filmen bij onze debatgroep in het Molenbeekse Ket & Co.

Juf Sofie: “We zijn in contact gekomen met Debateville door het bredeschoolnetwerk. Op die manier zijn ze een proefles komen geven in het vijfde leerjaar. Meerdere leerlingen hebben zich meteen ingeschreven.” Dat beaamt deelnemer Sara. “Ik vond de proefles heel leuk. Ik heb me ingeschreven om meer zelfvertrouwen te krijgen, om beter te kunnen debatteren en om mijn Nederlands te verbeteren.”

Dankzij de band met de school blijft Debateville ook leven na de activiteit op maandag. “Ik vraag steeds aan mijn leerlingen die deelnemen hoe het lukt, wat ze hebben bijgeleerd en of er dingen zijn die we ook kunnen doen in de klas. Op die manier brengen we die kennis en vaardigheden ook binnen in de klas.”